onsdag 5 december 2012

Förlåtelsen

Hanne-Vibeke Holst har jag upptäckt via danska TV-serier. Danskarna är bra på sådant men det förutsätter bra manus. Den senaste boken "Förlåtelsen" har en kanske inte helt trovärdig intrig, men den gör inte anspråk på att vara dokumentär. Det är spännande tema och skrivet som en bladvändare.

5 kommentarer:

 1. Frank Eberhardt5 december 2012 13:17

  Danska TV-serier är som regel lysande. Med några undantag. framför allt när det måste bli en svensk TV-serie. Det enda som kan bli sämre än det här är när manuset blir svenskt, gärna en Liza Marklund, Stieg Larsson eller nån annan av våra bästsäljare som inte kan skriva eller inte ens orkade källforska. "Ett friskt tag på ämnet" som det förr i världen. Är jag den enda som tycker att det här är dålig litteratur? (Jajo, uppenbarligen med alla dessa miljoner sålda ex.) Men "strunt är strunt och snus är snus om ock i gyllne dosor"

  SvaraRadera
 2. När jag i somras låg på sjukhuset och blev behandlad för min leukemi läste jag oavbrutet. Det fanns inget annat att göra när man var isolerad. Jag läste ett antal Hanne-Vibeke Holst böcker och den här var väl inte den bästa.Intrigen blir rätt tramsig till slut. Annars gillar jag hennes sätt att skriva från "Min mosters migrän" och framåt.

  SvaraRadera
 3. När jag under våren/sommaren låg isolerad på sjukhus för min leukemi blev det mycket läst. Flera Hanne-Vibeke Holst. Just den här är ingen av hennes bättre, intrigen blir bara så konstig till slut. Det är iofs något jag lagt märke till på senare tid. Såväl Mankells senare som Nessers lider av en allt konstigare och mindre trovärdig intrig. Har författarna nått vägs ände med sin föreställningsförmåga?

  SvaraRadera
 4. Frank - du vet var jag står i förhållande till det svenska deckarundret; under all kritik. Camilla Läckberg till barnavdelningen. Den enda deckarskribent jag kan låta passera är Leif GW Persson.

  Rolf - jag har alltid läst mycket, men när jag fick myelom (cancerblogg) blev jag ren litteraturnarkomanen. Jag läser 2-3 böcker i veckan. Jag lägger mycket tid på att hitta "ickedeckare". Tack för e-böcker och elib.se.

  SvaraRadera
 5. Staffan - Har du läst några av Fredrik Sjöbergs böcker? T ex Flugfällan eller Russinkungen? De ger mig ett stort nöje.

  SvaraRadera